Două avioane de cercetare americane au îndeplinit misiuni specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twiiter au informat că, pe 17.11.2020, două avioane de cercetare americane au efectuat zboruri deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Este vorba despre un avion de cercetare radioelectronică RC-135W și un avion de patrulare antisumbarin P-8A.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul BRUCE24, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.750 de metri, cu o viteză de circa 885 de kilometri pe oră.

2

 Deasupra Mării Negre, aeronava a efectuat mai multe treceri la vest și sud de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

3

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor navale americane a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sisilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare 168431, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 7.630 de metri, cu o viteză de circa 665 de kilometri pe oră.

4

În timpul zborului desfășurat deasupra Mării Negre, aeronava a efectuat mai multe treceri într-un raion situat la sud-vest de Sevastopol.

5

În ultima perioadă, atât SUA, cât și alte state membre NATO (în special Marea Britanie) au redus numărul zborurilor de cercetare desfășurate deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Acestea au fost intensificate în perioada august-septembrie, în timpul staționării în Marea Britanie a celor șase bombardiere strategice americane B-52H și a desfășurării exercițiului strategic Caucaz-2020 al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s