Flota rusă din Marea Baltică a fost dotată cu încă o platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr

Odintsovo

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a informat că, pe 21.11.2020, noua navă mică purtătoare de rachete Odintsovo, Proiect 22800, a fost introdusă în dotarea flotei.

“În cadrul Bazei Navale – Baltiysk, s-a desfășurat o ceremonie de arborare a drapelului Forțelor Navale pe noua navă mică purtătoare de rachete Odintsovo, construită pentru FRMB la Șantierul Naval Pella din Sankt Petersburg”, se arată în comunicatul de presă.

În baza unui ordin al comandantului-șef al Forțelor Navale, Odintsovo a fost introdusă astfel în dotarea FRMB și își va desfășura serviciul în cadrul marii unități de nave purtătoare de rachete a Bazei Navale – Baltiysk.

Navă mică purtătoare de rachete Odintsovo este dotată cu rachete de croazieră Kalibr și complexe moderne de conducere, precum și cu echipamente radiotehnice, de comunicații, navigație, război electronic și de luptă antidiversiune.

Navale Proiect 22800 sunt destinate pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă, atât în mod individual, cât și în compunerea detașamentelor și grupărilor navale.

În luna august, nava mică purtătoare de rachete Odintsovo și-a testat armamentul de rachete în Marea Albă și în Marea Barents, din zona de responsabilitate a Flotei de Nord.

De asemenea, în luna octombrie, FRMB a anunțat că Odintsovo, în cadrul testelor de stat, a efectuat lansări de rachete antiaeriene cu complexul Pantsir-M, în Marea Baltică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: FRMB dispune în prezent de cinci platforme purtătoare de rachete Kalibr. Este vorba despre trei nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800, clasa Karakurt (MytishchiSovetsk și Odintsovo), precum și despre două nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631, clasa Buyan-M (Zeleny Dol și Serpukhov).

Toate aceste nave aparțin Brigăzii 36 Vedete Purtătoare de Rachete – Baltiysk din cadrul Bazei Navale – Baltiysk.

De asemene, toate cele cinci nave sunt dotate cu complexul de rachete Kalibr-NK, dispunând de câte o instalație de lansare 3S14, cu opt celule, capabilă să utilizeze rachete KalibrOnyks și, în perspectivă, Zircon.  

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s