Nave de luptă rusești și egiptene au ieșit în Marea Neagră pentru faza maritimă a exercițiului Podul prieteniei-2020

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 21.11.2020, nave de luptă rusești și egiptene au ieșit în Marea Neagră din Novorossiysk pentru desfășurarea fazei maritime a exercițiului bilateral Podul prieteniei-2020.

Detașamentul de nave al Forțelor Navale ale Egiptului este format din fregata Alexandria, corveta El-Fateh și nava purtătoare de rachete M. Fahmi.

În compunerea detașamentului FRMN se află fregata Amiral Makarov, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, nava de patrulare Dmitri Rogachev și remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru.

Pe parcursul primei părți a manevrelor, marinarii din cele două state vor desfășura exerciții de respingere a atacurilor mijloacelor de mici dimensiuni ale adversarului convențional, în timpul cărora fiecare dintre echipajele navelor va îndeplini misiuni de protecție a navei.

După finalizarea acestui episod, navele aparținând Forțelor Navale ale Rusiei și Egiptului vor efectua exerciții de navigație în urma dragoarelor, în cadrul cărora marinarii vor depăși câmpuri de mine.

În continuare, detașamentele de nave vor desfășura exerciții de căutare și salvare a persoanelor aflate în apă. La asigurarea activității va participa un elicopter de tip Ka-27PS din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN, care, la o distanță de patru mile în direcția de deplasdare a detașamentului de nave, va lăsa în apă un manechin, denumit „OSCAR” conform nomenclatorului exercițiilor internaționale. Echipajul primei nave care va găsi persoana „care se îneacă” va începe operațiunea de salvare.

Faza maritimă a exercițiului ruso-egiptean se va desfășura în perioada 21-22 noiembrie. Pe timpul celei de-a doua etape a manevrelor sunt planificate trageri de artilerie comune asupra unor ținte plutitoare, asupra unor ținte aeriene, precum și asupra minelor de la suprafața apei.

Exercițiul ruso-egiptean Podul prieteniei-2020, care se desfășoară pentru prima dată în Marea Neagră, se va încheia pe 24 noiembrie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a început pe 17 noiembrie. În prima parte a acestuia, a fost executată faza de coastă, desfășurată în Baza Navală – Novorossiysk și facilitățile de instrucție ale acesteia. Între altele, în portul Novorossiysk, scafandri din cele două state au inspectat părțile navelor aflate în apă, desfășurând misiuni de luptă antidiversiune. De asemenea, pe 20 noiembrie, în poligonul Raevsky, au fost executate trageri de luptă ale lunetiștilor din cadrul Forțelor Navale ale celor două țări.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s