În Regiunea Militară Sud din Federația Rusă, a fost efectuat bilanțul anului de instrucție 2020

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 21.11.2020, în cadrul unei ședințe a Consiliului militar al regiunii, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov, a prezentat bilanțul anului de instrucție 2020.

„Activitățile la scară largă de pregătire operațională și de luptă, precum și activitățile publice și militaro-patriotice au fost efectuate sub influența amenințărilor neîncetate de natură politico-militară, precum și a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus”, a precizat generalul Dvornikov.

Vorbind despre rezultatele pregătirii pentru luptă, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a spus că principalul examen pentru conducerea regiunii, armatelor de arme întrunite, marilor unități și unități militare a fost reprezentat de participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic „Caucaz-2020”, care a fost precedat și de un complex de exerciții speciale ale genurilor de trupe, exerciții și antrenamente de comandament și stat major, precum și de o verificare inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă.

„La exercițiul Caucaz-2020, am reușit să aplicăm experiența acumulată în ceea ce privește interacțiunea între diferite genuri de trupe și de arme și să coordonăm capabilitățile Regiunii Militare Sud cu deciziile grupărilor de coaliție”, a reamintit generalul.

În anul de instrucție 2020, Trupele Regiunii Militare Sud au desfășurat peste 200 de exerciții tactice și tactice speciale la nivel companie și batalion și au executat peste 2.000 de trageri de luptă. Peste 40.000 de activități de pregătire pentru luptă au avut loc pe timp de noapte, ceea ce reprezintă jumătate din procesul de instrucție.

Peste 30 de exerciții tactice au fost efectuate în marile unități de nave ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică. Navele de suprafață și submarinele au navigat aproximativ 6.500 de zile, ceea ce reprezintă de două ori mai mult decât cifrele planificate. În marile unități și unitățile militare de aviație ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Aantiaeriană și Aviației navale a Flotei din Marea Neagră, în 2020 au avut loc 20 de exerciții tactice de zbor și exerciții tactice. Personalul navigant a zburat în conformitate cu indicatorii planificați, care s-au ridicat la peste 46.000 de ore. În timpul anului de instrucție, au fost pregătite peste 650 de echipaje, inclusiv pentru îndeplinirea misiunilor în condiții meteorologice nefavorabile, teren montan și deasupra suprafeței apei.

Referindu-se la misiunile pentru noul an de instrucție, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a subliniat că: „Vom continua să construim și să creștem capacitatea de luptă a trupelor din regiune, în timp ce intensitatea activităților de pregătire pentru luptă pentru aceastea trebuie să rămână la un nivel care să asigure performanța de înaltă calitate a misiunilor emergente pentru unități pe timp de pace, și dacă apare nevoia, atunci și pe timp de război”.

Ședința Consiliului militar al Regiunii Militare Sud a avut loc în regim de videoconferință. A participat personalul de comandă al marilor unități și unități militare ale regiunii, care s-au aflat în punctele de comandă ale acestora. Au fost luate măsuri restrictive pentru a se conforma standardelor sanitare, excluzând răspândirea infecției cu coronavirus.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s