Armata americană a simulat un atac asupra Peninsulei Crimeea de pe teritoriul României

himars

Potrivit publicației Forbes, în urmă cu câteva zile, armata americană a transmis un avertisment trupelor rusești din Crimeea.

Astfel, pe 19 noiembrie, a fost executat un exercițiu, care a început la baza aeriană Ramstein din Germania. Militarii din cadrul Batalionul 1 al Regimentului 77 Artilerie au ambarcat două complexe de rachete și artilerie pe roți, fiecare cu trei membri ai echipajului, într-un avion de transport de tip MC-130J aparținând Forțelor Aeriene ale SUA.

Lansatoarele de rachete au fost transportate în România și amplasate într-unul dintre poligoanele locale. Ulterior, au fost efectuate lansări de rachete în direcția Mării Negre. După finalizarea activităților, militarii americani au zburat înapoi în Germania. Potrivit specialiștilor Forbes, această manevră este principala caracteristică a noului concept al Pentagonului de desfășurare a armelor grele.

În loc să fie transportate pe autostradă sau pe calea ferată, lansatoarele de rachete pot fi acum deplasate pe cale aeriană. Acest lucru înseamnă că pot apărea rapid aproape peste tot unde există un aerodrom.

Viteza mare de desfășurare a acestor manevre complică în mod semnificativ misiunea părții adverse. Astfel, este destul de dificil să elimini un lansator de rachete, care petrece doar câteva ore pe pământ lângă propriile tale poziții.

Experții Forbes au reamintit că, după anul 2014, Marea Neagră s-a transformat rapid într-o zonă de influență rusă. De aceea, la sfârșitul anului 2018, armata americană a dislocat în Germania Brigada 41 Artilerie. Astăzi această unitate are patru baterii, fiecare dintre ele având aproximativ nouă lansatoare de rachete. Una dintre baterii dispune de lansatoare multiple de proiectile reactive.

„De pe coasta românească până în Crimeea sunt puțin peste 250 de kilometri de-a lungul Mării Negre. În acest fel, lansatoarele HIMARS care zboară în România și revin în Germania reprezintă o amenințare gravă și imprevizibilă pentru trupele rusești din regiune”, au concluzionat autorii articolului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursa face referire la exercițiul româno-american Rapid Falcon executat pe 19 noiembrie. Acesta s-a desfășurat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu și în poligonul militar de la Capu Midia, cu participarea unor subunități de artilerie din cele două state. Partea americană a fost reprezentată de două lansatoare de rachete Himars aparținând brigăzii de artilerie din Germania.

Trebuie precizat faptul că lansatoarele Himars au o bătaie de aproximativ 300 de kilometri, ceea ce înseamnă că acestea pot lovi ținte din Crimeea, în special din Sevastopol, care se află în partea de sud-vest a peninsulei.

În același timp, este interesant de remarcat și faptul că Armata română derulează deja o procedură de achiziționare a propriilor lansatoare de tip Himars. Acestea vor începe să sosească în România în anul 2021.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s