Avioane de cercetare americane au îndeplinit misiuni specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre

ARTEMIS

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 23.11.2020, deasupra apelor neutre sle Mării Negre s-au aflat două avioane de cercetare americane. Este vorba despre un avion de cercetare RC-135U și despre avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) dislocat în România.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135U aparținând Forțelor Aeriene americane, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul GOYA52, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei, după care a îndeplinit misiuni de realimentare în aer. Ulterior, avionul, care a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.750 de metri, cu o viteză de aproximativ 795 de kilometri pe oră, a desfășurat activități specifice în Marea Neagră și în spațiul aerian al Georgiei.

Avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) al Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. Aeronava, cu numărul de înregistare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.510 de metri, cu o viteză de aproximativ 800 de kilometri pe oră. Avionul a traversat Marea Neagră și a zburat, probabil, în spațiul aerian al Georgiei.

Trebuie precizat faptul că misiunile de cercetare au fost efectuate pe fondul intrării în Marea Neagră a distrugătorului american Donald Cook.

Probabil că, în zilele următoare, pe timpul șederii navei americane în Marea Neagră, vor fi intensificate și zborurile de cercetare în regiune a avioanelor americane.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s