Nava mare de desant Azov a FRMN a traversat Strâmtoarea Bosfor, îndreptându-se către portul sirian Tartus

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești, care monitorizează tranzitul navelor militare prin strâmtorile de la Marea Neagră, au informat că, pe 24.11.2020, nava mare de desant Azov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a trecut prin Strâmtoarea Bosfor, îndreptându-se către portul sirian Tartus.

Nava aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii se află șapte nave de desant, care, începând din anul 2015, participă la operația denumită Expresul sirian. Aceasta include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Trebuie precizat faptul că, cu câteva ore mai devreme, prin Strâmtoarea Bosfor a trecut și nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a FRMN, care se deplasează în estul Mării Mediterane.

În perioada următoare, probabil pe 25 noiembrie, prin strâmtoare va trece și detașamentul de nave egiptene, care au participat la exercițiul ruso-egiptean Podul prieteniei-2020. Cele trei nave din compunerea acestuia, respectiv fregata Alexandria, corveta El-Fateh și nava purtătoare de rachete M. Fahmi, au plecat astăzi din Novorossiysk.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s