Federația Rusă a trimis în Marea Mediterană încă o platformă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești, care monitorizează tranzitul navelor militare prin strâmtorile de la Marea Neagră, au informat că, pe 24.11.2020, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a trecut prin Strâmtoarea Bosfor, îndreptându-se către Marea Mediterană.

Probabil, în perioada următoare, acesta va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Nava este dotată cu complexul de rachete Kalibr-NK, dispunând de o instalație de lansare 3S14 cu opt celule, pentru rachete Kalibr sau Onyks.

Trebuie precizat faptul că, până în prezent, nici sursele oficiale rusești și nici mass-media ruse nu au prezentat niciun fel de informații despre deplasarea navei în Marea Mediterană.

Nava purtătoare de rachete Vyshniy Volochek face parte din Divizionul 166 Nave Purtătoare de Rachete al Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea.

Nava Proiect 21631, clasa Buyan-M, a fost introdusă în dotarea FRMN pe 01.06.2018.

Deplasarea în Marea Mediterană este a doua, după o misiune similară efectuată în anul 2018. Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a plecat atunci de la Sevastopol pe 16 august și a rămas în Marea Mediterană până pe 06 noiembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s