Aviația rusă din Crimeea a simulat un atac asupra distrugătorului american Donald Cook în Marea Neagră

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 24.11.2020, avioane de luptă rusești dislocate în Peninsula Crimeea au simulat executarea unui atac aerian asupra distrugătorului american Donald Cook, aflat într-un raion maritim situat la sud-est de Constanța.

Potrivit acestora, la activități au participat două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare multirol Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M. Aeronavele Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek, iar cele de tip Su-30SM și Su-24M de pe cel din Saki.

1

Trebuie remarcat faptul că operațiunile au avut un caracter întrunit, desfășurându-se cu participarea de forțe și mijloace aparținând Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Astfel, avioanele Su-30SM și Su-24M aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki a Aviației navale a FRMN, în timp ce aeronavele de tip Su-27 provin de la Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Nu este pentru prima dată când Rusia desfășoară activități de acest gen împotriva unor nave de luptă americane aflate în acvatoriul Mării Negre.

O acțiune similară a avut loc pe 27 iunie 2020. La acea dată, 10 avioane de luptă din Crimeea, coordonate de un avion AWACS de tip A-50, au simulat atacarea distrugătorului american Porter, aflat în Marea Neagră, în zona Georgiei. La atacul aerian au participat patru Su-27 de la Belbek, precum și patru Su-24M și două Su-30SM de la Saki.

2

În ultima perioadă se remarcă o intensificare a incidentelor ruso-americane, la nivel maritim, aerian și chiar terestru. Numai în ultima săptămână au avut loc două activități de acest gen, care merită menționate.

Astfel, în dimineața zilei de 24 noiembrie, autoritățile ruse au acuzat că distrugătorul american John McCain a încălcat frontiera maritimă a Federației Ruse și a pătruns doi kilometri în apele sale teritoriale, în Golful Petru cel Mare. Nava americană a fost îndepărtată de distrugătorul rusesc Amiral Vinogradov al Flotei ruse din Oceanul Pacific, care monitoriza activitățile acesteia.

De asemenea, presa rusă a informat recent, citând publicația Forbes, că, pe 19 noiembrie, armata americană a simulat un atac asupra Peninsulei Crimeea, de pe teritoriul României. La acesta au participat două lansatoare de rachete HIMARS, care au fost aduse, pe cale aeriană, din Germania, doar pentru câteva ore, timp în care au efectuat lansări de rachete de pe litoralul românesc.

Toate aceste aspecte confirmă faptul că, în special în ultimul an, în relațiile politico-militare dintre Rusia și SUA, respectiv Rusia și NATO, s-a ajuns la un nivel de încordare fără precedent. Este posibil ca, în lunile următoare, schimbarea liderului de la Casa Albă să producă modificări în această situație de fapt.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s