Avioane de vânătoare americane au fost dotate cu rachete aer-aer de producție sovietică

0

Site-ul topwar.ru a informat, pe 25.11.2020, citând sursa Voenny Obozrevatel de pe Canalul Telegram, că specialiștii iranieni au reușit să combine evoluțiile militare ale principalilor adversari din timpul Războiului Rece.

Astfel, avioanele de vânătoare americane F-14 Tomcat din dotarea Forțele Aeriene ale Republicii Islamice Iran au fost echipate cu rachete aer-aer sovietice R-27.

01

Fotografiile publicate arată avioane militare americane cu rachete dezvoltate în Uniunea Sovietică suspendate sub aripi.

1

Forțele Aeriene ale Republicii Islamice Iran au în serviciu 43 de avioane de vânătoare F-14 Tomcat. Acestea au fost produse de compania americană Grumman Aircraft Engineering Corporation încă din anii ’70. După ce relațiile dintre SUA și Iran s-au deteriorat, Teheranul a început să producă în mod independent componente pentru aceste aeronave și a continuat să le folosească.

Racheta aer-aer R-27 a fost dezvoltată în timpul fostei URSS, dar producția acesteia în serie a început în Federația Rusă, după dizovarea uniunii. O armă similară este produsă și în Ucraina. Racheta este folosită pentru a distruge, în principal, avioanele adversarului și dronele.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s