Navele de luptă egiptene participante la exerciții cu forțele rusești au ieșit din Marea Neagră

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești, care monitorizează tranzitul navelor de luptă prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele, au informat pe Twitter că, pe 26.11.2020, trei nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Egiptului au ieșit din Marea Neagră.

Este vorba despre fregata Alexandria (număr de bordaj 911), nava purtătoare de rachete Fahmy (număr de bordaj 686) și corveta El Fateh (număr de bordaj 971).

Gruparea navală egipteană a intrat în Marea Neagră pe 15 noiembrie pentru participarea la exercițiul bilateral Podul prieteniei-2020, executat în perioada 17-24 noiembrie în comun cu nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Exercițiul s-a desfășurat la Novorossiysk și în raioane maritime din Marea Neagră. Din partea rusă la acesta au participat fregata Amiral Makarov, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo, nava de patrulare Dmitri Rogachev și remorcherul de salvare Professor Nikolai Muru.

Exercițiul Podul prieteniei se desfășoară începând din anul 2015, dar este pentru prima dată când acesta a fost organizat în Marea Neagră.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s