Nava de patrulare Pavel Derzhavin a fost introdusă, în mod oficial, în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 27.11.2020, nava de patrulare Pavel Dezhavin, Proiect 22160, a fost introdusă în compunerea flotei.

“În cadrul Bazei Navale – Novorossiysk, s-a desfășurat ceremonia de introducerea în compunerea FRMN a noii nave de patrulare Pavel Derzhavin. Înainte de începerea ceremoniei solemne de ridicare a drapelului Sfântului Andrei, la dană a avut loc sfințirea acestuia”, se arată în comunicatul de presă.

Nava a intrat în compunerea marii unități de nave pentru paza raionului maritim din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. În perioada următoare, echipajul noii nave va îndeplini misiuni speciale de curs, după care va trece la executarea misiunilor de pregătire pentru luptă stabilite.

Nava de patrulare Pavel Derzhavin a fost construită la Șantierul Naval A.M. Gorky din Zelenodolsk, fiind a treia navă a Proiectului 22160. Aceasta a fost proiectată și construită cu utilizarea unui concept de armament modular. Navele de patrulare ale acestui proiect sunt destinate să protejeze și să apere zona economică maritimă, dar pot îndeplini și funcții de căutare și salvare, precum și de escortare a convoaielor maritime.

Corvetele modulare au un deplasament de aproximativ 1.700 de tone și dezvoltă o viteză de până la 30 de noduri. Distanța de navigație este de 6.000 de mile, iar autonomia de 60 de zile. Echipajul include până la 80 de persoane. La bordul navei poate fi bazat un elicopter Ka-27PS. Ca armament standard, corvetele sunt echipate cu o nouă instalație de artilerie, cu calibrul de 76,2 de milimetri, un complex de rachete antiaeriene și mai multe mitraliere.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s