Pe fondul dezacordurilor tot mai mari cu Rusia, Turcia intenționează să-și revizuiască relațiile cu SUA

1

Potrivit agenției Bloomberg, Turcia intenționează să-și revizuiască politica externă și să-și îmbunătățească relațiile cu Statele Unite, în urma venirii la putere a lui Joe Biden.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se pregătește să revizuiască politica externă a țării și să îmbunătățească relațiile cu administrația noului președinte american, Joe Biden. După cum titrează agenția, Turcia se teme de introducerea de sancțiuni europene împotriva sa din cauza comportamentului din Marea Mediterană. Uniunea Europeană a adoptat deja o rezoluție în acest sens.

Un alt motiv pentru apropierea de Statele Unite este reprezentat de „dezacordurile tot mai mari” dintre Ankara și Moscova, pe fondul intereselor divergente din Siria și Libia. În plus, după cum scrie agenția, relațiile dintre țări se deteriorează din cauza invaziei Turciei „în curtea Rusiei din Caucaz”, în conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia din Nagorno-Karabah.

Erdogan se așteaptă ca Biden să ajute Turcia să-și îmbunătățească relațiile cu partenerii din cadrul NATO. În plus, președintele turc speră că îmbunătățirea legăturilor cu noua administrație americană va spori șansele Ankarei de a achiziționa arme americane avansate, blocate de administrația anterioară condusă de Donald Trump.

Anterior, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că Ankara se așteaptă la o „nouă pagină” în relațiile cu Statele Unite, după inaugurarea președintelui SUA Joe Biden.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s