Dronele turcești Bayraktar TB2 din dotarea armatei ucrainene vor monitoriza Peninsula Crimeea

1

După cum a declarat presei locale comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, general colonel Ruslan Khomchak, în anul 2021, Kievul va achiziționa din Turcia un nou lot de drone îmbunătățite de cercetare și atac Bayraktar TB2.

Trebuie remarcat faptul că declarația a fost făcută în timpul exercițiilor din poligonul Shiroky Lan din Regiunea Nikolaev. Potrivit acestuia, la manevre vor participa și dronele turcești Bayraktar TV2 cumpărate anterior, din care ucrainenii au acum șase unități. Acestea vor fi utilizate pentru cercetare, dirijare și „vânătoare” independentă. În același timp, el a clarificat că decizia corespunzătoare privind achiziția a fost deja luată.

„Este planificat ca anul viitor să cumpărăm cinci noi Bayraktar pentru nevoile Forțelor Armate. Acestea au caracteristici de performanță ușor diferite, în special în ceea ce privește altitudinea și distanța de întrebuințare”, a adăugat Khomchak.

În același timp, mass-media a atras atenția asupra faptului că generalul Khomchak nu a clarificat dacă este vorba despre cinci complexe, adică 10-15 drone (o stație de conducere controlează 2-3 drone) sau doar despre cinci drone.

Drept urmare, Ministerul Apărării din Ucraina dorește să creeze un câmp de control unificat pentru drone. Mai mult, noile drone Bayraktar TB2 vor fi trimise pentru a proteja litoralul Mării Negre și Mării Azov, precum și pentru a monitoriza Peninsula Crimeea. Aceste drone vor putea zbura până la 300 de kilometri, adică raza lor de control de la stația de la sol va fi de două ori mai mare decât la cele  existente. În plus, se presupune că acestea pot fi echipate cu mijloace de comunicații prin satelit, iar apoi conceptul de „distanță de control” va deveni complet irelevant pentru ele.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s