Date privind dotarea diviziei ruse de desant-asalt din Novorossiysk cu tehnică nouă

2

După cum au anunțat reprezentanții ruși, Divizia 7 Desant-Asalt din Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian se află în plin proces de modernizare a înzestrării. Astfel, până la sfârșitul anului, forțele principale ale diviziei, reprezentate de Regimentul 108 Desant-Asalt – Novorossiysk și Regimentul 247 Desant-Asalt – Stavropol vor dispune de câte un complet de nivel batalion de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și transportoare blindate BTR-MDM Rakushka.  

Pe 25 noiembrie, la Novorossiysk, s-a desfășurat o ceremonie de introducere în dotare a unui astfel de complet de nivel batalion, care a fost preluat de Batalionul 2 Desant-Asalt al Regimentul 108 Desant-Asalt. De fapt, transferul tehnicii de luptă către subunitățile diviziei a început în lun aprilie, iar pe 24 iunie 2020, mai multe vehicule BMD-4M au participat la parada militară de la Novorossiysk, dar ceremonia oficială a transferului echipamentelor a avut loc abia acum.

După cum a anunțat pe 25 noiembrie, în cadrul ceremoniei de la Novorossiysk, locțiitorul comandantului Trupelor de Desant Aerian pentru asigurare tehnico-materială, general maior Nariman Timergazin, până pe 15 decembrie, încă un complet de nivel batalion va fi predat și Regimentului 247 Desant-Asalt – Stavropol al Diviziei 7 Desant-Asalt din Novorossiysk.

Mașinile de luptă ale desantului BMD-4M și transportoarele blindate BTR-MDM Rakushka au fost introduse în mod oficial în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse în luna aprilie 2016. În prezent, se află în curs de derulare un contract, încheiat în anul 2014, privind livrarea a 320 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și 180 de transportoare blindate BTR-MDM Rakushka

În dotarea standard a unui complet de nivel batalion intră 31 de mașini de luptă ale desantului BMD-4M și opt transportoare blindate BTR-MDM Rakushka

Batalionul care a fost predat Regimentului 108 Desant-Asalt a fost al nouălea de acest fel introdus în dotarea Trupelor de Desant Aerian.

Începând din anul 2016, câte două astfel de batalioane au fost introduse în dotarea Regimentului 137 Desant-Parașutiști – Ryazan al Diviziei 106 Desant Aerian (septembrie și decembrie 2016), Brigăzii 31 Desant-Asalt – Ulianovsk (aprilie și august 2017), Regimentului 104 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov (februarie 2018 și martie 2019) și Regimentului 234 Desant-Asalt al Diviziei 76 Desant-Asalt – Pskov (ianuarie și iunie 2020). 

La începutul anului 2017, un complet de nivel companie de mașini de luptă ale desantului BMD-4M (10 unități) a fost livrat Centrului 242 Instrucție al Trupelor de Desant Aerian din Omsk.

De asemenea, primele 17 mașini de luptă ale desantului BMD-4M și 12 transportoare blindate BTR-MDM Rakushka au fost livrate Ministerului rus al Apărării în prima parte a anului 2015. Acestea au fost introduse în dotarea Institutului Militar Superior al Trupelor de Desant Aerian din Ryazan.

Inițial, livrarea primului complet de nivel batalion a fost planificată pentru anul 2015, însă aceasta a avut loc abia în septembrie 2016.

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s