Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat un avion de cercetare american RC-135 deasupra Mării Negre

1

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 28.11.2020, echipajul unui avion de vânătoare Su-27 a interceptat un avion de cercetare strategică RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA deasupra acvatoriului Mării Negre.

“Avionul de cercetare american a fost descoperit de către mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Pentru a identifica ținta și pentru a o împiedica să încalce granița de stat a Federației Ruse, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud. Ținta a fost identificată ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 aparținând Forțelor Aeriene americane”, s-a menționat în comunicatul de presă al CNCA.

“După îndepărtarea avionului străin de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de vânătoare a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă. Zborul avionului de vânătoare rusesc a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Granița de stat a Federației Ruse nu a fost încălcată”, au precizat reprezentanții CNCA.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborul avionului de cercetare american desaupra acvatoriului Mării Negre a fost confirmată și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter.

Potrivit acestora, aeronava Boeing RC-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul SATEL55, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aceasta a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei.

Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 825 de kilometri pe oră.

2

Probabil, zborul avionului de cercetare american a fost efectuat în contextul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului Donald Cook aparținând Forțelor Navale ale SUA. Nava a intrat în Marea Neagră pe 23 noiembrie.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s