Presa chineză: Noile arme rusești schimbă regulile de ducere a războiului

1

Potrivit analiștilor militari chinezi, Rusia a petrecut douăzeci de ani pentru dezvoltarea sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus, dar aceste eforturi s-au justificat pe deplin.

După cum informează publicația chineză Sohu, Prometheus reprezintă o continuare a liniei celebrelor sisteme de rachete antiaeriene rusești S-300, S-350 și S-400. Noul S-500 a primit îmbunătățiri în toate componentele și, de asemenea, și-a extins semnificativ funcționalitatea, în comparație cu predecesorii săi. Toate acestea i-au permis să devină cel mai avansat sistem de apărare antiaeriană din lume.

S-500 are o bătaie de 600 de kilometri. Punctul forte al noului sistem rusesc de apărare aeriană este reprezentat de capacitatea sa de a lovi simultan 10 ținte balistice. Chiar dacă zboară cu o viteză de șapte kilometri pe secundă, Prometheus va putea totuși să le intercepteze”, notează autorii ediției chineze.

Observatorii Sohu au atras atenția asupra faptului că principalele caracteristici tehnice ale modelului S-500 sunt un secret de stat în Rusia. Experții trebuie doar să ghicească ce alte capacități are noutatea industriei militare rusești. Anul trecut, prototipul Prometheus a fost testat în Siria, ceea ce a permis armatei să evalueze sistemul de apărare antiaeriană în teren, iar dezvoltatorilor să corecteze deficiențele identificate.

„Ce obiecte poate intercepta S-500? Sistemul de apărare aeriană și antirachetă este echipat cu o gamă largă de rachete, precum și cu un sistem radar îmbunătățit pentru găsirea țintelor. Toate acestea îi permit să distrugă avioanele de vânătoare, sateliții de  pe orbita joasă, precum și alte tipuri de ținte balistice și aerodinamice”, au adăugat analiștii chinezi.

Un alt avantaj al S-500 constă în viteza mare de desfășurare. Sistemul poate fi adus în stare de întrebuințare într-un interval de timp foarte scurt.

Experții Sohu au consideră că dezvoltarea Prometheus se apropie de finalizare, iar introducerea acestuia în dotarea armatei ruse va schimba regulile de ducere a războiului.

Sursa: politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s