NATO va analiza întărirea poziției militare a Rusiei, pe fondul evenimentelor din Belarus și Nagorno-Karabah

1

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, pe 30.11.2020, că, la următoarea reuniune a reprezentanților alianței, va fi luată în discuție întărirea pozițiilor militare ale Rusiei din cauza evenimentelor recente din Belarus și Nagorno-Karabah.

Următoarea întrunire a NATO se va desfășura prin videoconferință, în perioada 01-02 decembrie, la nivelul miniștrilor de externe. Subiectul principal va fi reprezentat de întărirea pozițiilor militare ale Rusiei în lume, precum și un posibil răspuns NATO la aceasta. Potrivit lui Stoltenberg, Moscova continuă să desfășoare rachete noi, inclusiv interzise, ​​să-și modernizeze arsenalul nuclear și să disloce forțe noi.

“Miniștrii vor analiza ce putem face ca răspuns la intensificarea activităților militare ale Rusiei. Partea rusă își modernizează arsenalul nuclear, desfășoară rachete noi și dislocă noi forțe în nordul îndepărtat, în Libia și Siria. Constatăm, de asemenea, o creștere a prezenței militare ruse ca urmare a crizelor din Nagorno-Karabakh și Belarus”, a precizat Stoltenberg.

În plus, un alt subiect de discuție va fi reprezentat de situația din jurul Tratatului privind măsurile pentru reducerea și limitarea ulterioară a armelor strategice ofensive (START, START-3), care expiră în februarie 2021.

Anterior, Stoltenberg a spus că Uniunea Europeană are nevoie de garanții de securitate din partea Statelor Unite, deoarece Europa nu este în măsură să se apere singură.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s