În sud-vestul Federației Ruse, a fost executat un exercițiu complex de apărare antiaeriană a unui aerodrom

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 30.11.2020, în timpul unui exercițiu de conducere a aviației și apărării antiaeriene, subunități de apărare antiaeriană au respins atacul aerian al adversarului convențional și au acoperit un aerodrom de dislocare a aviației împotriva unui atac cu bombe și rachete.

Rolul adversarului a fost jucat de echipaje ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre, care au efectuat manevre în aer, întrebuințând complexe de bruiaj radio, și au zburat în formație strânsă de luptă.

În total au fost implicate peste 20 de echipaje ale unor mijloace aeriene, între care avioane de vânătoare Su-30 și elicoptere Mi-8 și Mi-35.

Misiunile de respingere a atacului aerian al adversarului convențional au fost îndeplinite de echipajele unor stații moderne de radiolocație Nebo, Kasta, Podlet, precum și ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf, S-300V4, Pantsir-S și ale avioanelor Su-30 și Su-27, care se află în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană.

Peste 30 de ținte aeriene, care se apropiau de zona de responsabilitate a subunităților de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Sud au fost detectate și interceptate în timp util, înainte de trecerea frontierei aeriene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, în timpul exercițiului a fost exersată respingerea unui atac aerian asupra aerodromului Krymsk, pe care este dislocată conducerea Diviziei 1 Aviație Mixtă a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, precum și Regimentul 3 Aviație de Vânătoare din cadrul diviziei. În dotarea regimentului se află avioane de vânătoare de tip Su-27 și Su-30M2.

Elicopterele Mi-8 și Mi-35 participante la exercițiu fac parte din compunerea Regimentului 55 Elicoptere – Korenovsk.

Mijloacele de apărare antiaeriană provin atât din structuri ale Forțelor Aerocosmice, cât și din cele ale Forțelor Terestre. Astfel, complexele S-400 și Pantsir-S aparțin Regimentului 1537 Rachete Antiaeriene – Novorossiysk din cadrul Diviziei 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În același timp, stațiile de radiolocație provin de la un regiment radiotehnic al diviziei, cel mai probabil Regimentului 337 Radiotehnic – Rostov pe Don. Complexele S-300V4 aparțin Brigăzii 77 Rachete Antiaeriene – Korenovsk a Regiunii Militare Sud. 

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s