Noua dronă rusească de atac Okhotnik a fost testată, pentru prima dată, cu simulatoare ale rachetelor aer-aer

drona

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 02.12.2020, citând surse din cadrul Complexului Militar Industrial, că militarii ruși au efectuat, pentru prima dată, în poligonul Ashuluk, o serie de zboruri cu drona grea de atac Okhotnik, în versiunea de vânătoare-interceptare, cu simulatoare ale rachetelor de aviație aer-aer.

Anterior, drona Okhotnik efectuase deja o serie de zboruri, dar în timpul acestora au fost evaluate doar calitățile sale de zbor și funcționarea principalelor sisteme de la bord.

„De pe pista aerodromului Centrului de pregătire și întrebuințare în luptă al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse din poligonul Ashuluk, au fost efectuate mai multe zboruri ale dronei Okhotnik cu simulatoare funcționale ale rachetelor dirijate aer-aer. Astfel de rachete, în versiunea de luptă, sunt concepute pentru a distruge alte aparate de zbor”, a declarat sursa, menționând că testele au fost recente.

Aceasta a precizat că zborurile efectuate „vor face posibilă evaluarea cuplării avionicii dronei cu sistemele de dirijare a rachetelor și cu aeronava principală Su-57”.

Potrivit sursei, pe drona Okhotnik au fost utilizate simulatoare de rachete cu capete de autodirijare în infraroșu și radar.

„Simulatoarele au corpul și toate materialele electronice de rachetă corespunzătoare, dar le lipsește motorul și focosul”, a spus sursa.

Dezvoltată de Biroul de proiectare Sukhoi, drona Okhotnik urmează să devină primul aparat de zbor fără pilot cu funcții de atac din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Dispozitivul este realizat pe baza schemei „aripii zburătoare”, cu utilizarea de materiale ce reduc amprenta radar.

Potrivit surselor deschise, drona de atac are o lungime de 19 metri, o anvergură a aripilor de 14 metri, greutatea la decolare de 20 de tone, iar viteza maximă de aproximativ 1.000 de kilometri pe oră. Primul zbor al dronei Okhotnik a avut loc pe 03 august și a durat mai mult de 20 de minute.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s