Rușii nu se lasă. Deși portavionul Amiral Kuznetsov a împlinit 35 de ani, vor să-l scoată din nou pe mare  

portavion

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.12.2020, citând o sursă din cadrul industriei constructoare de nave, că portavionul Amiral Kuznetsov, care a împlinit 35 de ani de la lansarea la apă, va fi scos pentru teste pe mare în anul 2022.

“În vara anului viitor, portavionul Amiral Kuznetsov va fi andocat pentru a doua oară, iar în anul 2022 va ieși pentru teste pe mare”, a spus sursa.

Aceasta a reamintit faptul că, în primăvara anului 2018, Centrul de reparații Zvezdochka, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK), a început să efectueze lucrări de reparații planificate la portavionul Amiral Kuznetsov.

“În prezent, restabilirea capabilităților tehnice ale navei se află la jumătatea perioadei stabilite în graficul general”, a precizat sursa.

Realizarea contractului, care este cel mai mare contract pentru Zvezdochka, va prelungi durata de viață a navei cu cinci ani.

Potrivit sursei, în cadrul programului de refacere a pregătirii tehnice și de efectuare a anumitor lucrări de modernizare, conform contractului, are loc înlocuirea și repararea sistemelor de propulsie ale navei, precum și modernizarea armamentelor radioelectronice și echipamentelor de aviație. Contractul prevede, de asemenea, instalarea pe navă a unui nou complex de armamente.

Prima etapă de reparare a portavionului la doc a fost finalizată.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul procesului de reparații și modernizare, specialiștii Centrului de reparații Zvezdochka vor înlocui complexul de rachete Granit de pe portavionul Amiral Kuznetsov cu noul complex Kalibr-NK. Datorită acestui fapt, portavionul va putea să întrebuințeze rachete de croazieră Kalibr și Onyks, precum și noile rachete hipersonice Zircon.

Gruparea de aviație de pe portavion va continua să fie una mixtă și va include avioane de vânătoare și elicoptere. Pe portavion pot fi ambarcate până la 30 de avioane de vânătoare MiG-29K/KUB și Su-33, precum și elicoptere de atac Ka-52K și antisubmarin Ka-27 și Ka-29.

Ultima misiune îndeplinită de portavionul Amiral Kuznetsov pe mare a fost în perioada noiembrie-decembrie 2016, în Marea Mediterană, în cadrul operației Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în Siria. În timpul acesteia, piloții aviației ambarcate au efectuat 420 de zboruri de luptă de la bordul portavionului, din care 117 pe timp de noapte. Avioanele de vânătoare și elicopterele portavionului au distrus peste 1.000 de obiective ale teroriștilor de pe teritoriul sirian.

În ceea ce privește repararea portavionului, trebuie spus faptul că aceasta a implicat două incidente majore. Este vorba despre scufundarea docului plutitor PD-50 la care se afla nava și un incendiu într-un compartiment energetic al portavionului.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s