Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie

B52H

Potrivit topwar.ru, un bombardier strategic american de tip B-52H Stratofortress cu un motor avariat a efectuat o aterizare de urgență la Baza Aeriană Fairford din Gloucestershire (Anglia).

După cum a informat presa locală, incidentul s-a produs joi, 03 decembrie, în timpul îndeplinirii unei misiuni în zona Mării Mediterane. La ora 15.00 (ora 18.00 la Moscova), avionul american a emis un semnal de urgență, după ce unul din cele opt motoare ale aeronavei a luat foc.

Bombardierul B-52 al Forțelor Aeriene ale SUA s-a îndreptat spre Marea Britanie, după care a s-a învârtit în aer timp de aproximativ două ore, deasupra zonelor Gloucestershire și Worcestershire, pentru a consuma combustibilul de la bord. La ora locală 17.15, avionul a aterizat la Baza Aeriană Fairford, care este locația avioanelor B-52 de pe teritoriul european.

Un incident similar cu un bombardier strategic american de tip B-52 a avut loc la Baza Aeriană Fairford și în luna septembrie anul acesta. Aeronava, care decolase din baza aeriană a fost nevoită să-și întrerupă misiunea și să revină pe aerodrom din cauza unei urgențe la bord.

Baza Aeriană Fairford aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii este întrebuințată de Statele Unite ca loc de dislocare pentru bombardierele sale din Europa. Din această bază au decolat bombardierele B-52 care au bombardat Iugoslavia și Irakul.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Incidentul a fost confirmat și de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter. Potrivit acestora, în Marea Mediterană s-au aflat trei bombardiere americane de tip B-52H.

foto 1

Aeronava care a aterizat de urgență în Marea Britanie a avut numărul de înregistrare 69-009 și indicativul radio CAKE11.

Misiunea bombardierelor americane a fost sprijinită de două avioane-cisternă de tip KC-135R, care au asigurat realimentarea în aer a acestora, în nordul Mării Tireniene. Avioanele cisternă au avut numerele de înregistrare 63-7999 și 59-1523 și indicativele radio QID866 și QID687.

foto2

De asemenea, în zonă s-a aflat și un avion de cercetare radioelectronică de tip Boeing RC-135W aparținând Forțelor Aeriene americane. Aeronava a avut numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul radio OLIVE55.

foto 3
Surse: topwar.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s