La bordul crucișătorului Moscova al FRMN a fost simulată izbucnirea unui incendiu

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 05.12.2020, echipajul crucișătorului Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat un exercițiu de luptă pentru vitalitatea navei, în timpul executării elementelor misiunii de curs K-1.

Activitățile de pregătire pentru luptă au fost executate în punctul de dislocare al diviziei de nave de suprafață a FRMN.

Potrivit scenariului exercițiului, într-unul dintre compartimentele crucișătorului a izbucnit un incendiu și a fost degajat mult fum.

La primirea semnalului de alertă, personalul grupului de avarie-salvare a desfășurat activități de ermetizare a compartimentului avariat, după care a trecut la localizarea și stingerea incendiului.

De asemenea, echipajul crucișătorului Moscova a îndeplinit normative de îmbrăcare a echipamentului individual de protecție și de desfășurare a unei linii de stingere a incendiilor.

Antrenamentele de luptă pentru supraviețuire reprezintă un element obligatoriu de pregătire pentru luptă a echipajelor navelor de suprafață și submarinelor din cadrul FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova este nava amiral a FRMN, fiind singura navă de rang I rămasă în dotarea acesteia. Nava aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN.

În luna septembrie 2020, crucișătorul Moscova a ieșit pentru prima dată pe mare, după ce timp de mai mulți ani a fost supus unui proces planificat de reparații la Sevastopol.

Începând din 03 decembrie, toate navele de luptă și auxiliare aparținând FRMN au început să îndeplinească misiuni de curs K-1 și K-2.

Crucișătorul Moscova este una dintre puținele nave ale FRMN rămase în locul de dislocare permamentă, în timp ce majoritatea acestora au ieșit pe mare.

Cu toate acestea, este posibil ca în zilele următoare și crucișătorul Moscova să iasă pe mare pentru executarea de misiuni de curs K-2. Probabil că, după încheierea acestora, în ultima parte a lunii decembrie, crucișătorul să fie deplasat în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s