O dronă de cercetare strategică americană RQ-4B a efectuat un zbor deasupra Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 05.12.2020, o dronă de cercetare strategică americană de tip RQ-4B-40 Global Hawk a efectuat un zbor specific deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei.

Drona, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10 a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

1

Aparatul de zbor fără pilot a traversat Marea Neagră și a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Acesta a efectuat două treceri între Abhazia și Osetia de Sud, după care s-a rotit de mai multe ori la frontiera cu Armenia și Azerbaidjanul.

2

Drona a revenit în spațiul aerian al Mării Negre și probabil s-a îndreptat către locul de dislocare permanentă. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.100 de metri, cu o viteză de circa 610 kilometri pe oră.

După aspectul traiectului de zbor, se pare că drona a vizat bazele militare ruse din Abhazia și Osetia de Sud și, în special, contingentul rus de menținere a păcii din Nagorno-Karabah.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s