Submarinele Kolpino și Veliky Novgorod ale FRMN se pregătesc să iasă pe mare

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 08.12.2020, echipajele submarinelor Veliky Novgorod și Kolpino aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au trecut la executarea de antrenamente complexe și îndeplinirea elementelor misiunii de curs L-1.

Activitățile se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor de submarine, în cadrul perioadei de instrucție de iarnă, în punctele de dislocare de la Sevastopol și Novorossiysk.

În timpul desfășurării elementelor misiunii de curs, marinarii execută antrenamente de pregătire în vederea ieșirii pe mare, încărcarea rezervelor de muniții și de organizare a pazei și apărării în timpul staționării la dană.

De asemenea, echipajele îndeplinesc algoritmi de acțiune pentru conducerea submarinului în timpul intrării în imersiune și ieșirii la suprafața apei, în variantele normală și de urgență, precum și pentru întrebuințarea armamentului de rachete.

Îndeplinirea misiunilor de curs reprezintă un indicator obligatoriu al sistemului de pregătire a echipajelor de submarine. Acestea fac parte din programul de pregătire a submarinului pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, atât în mod independent, cât și în compunerea grupărilor navale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Kolpino și Veliky Novgorod aparțin Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. În prezent, acestea sunt singurele submarine prezente în Marea Neagră din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN. Alte două submarine, Novorossiysk și Stary Oskol, se află în Marea Mediterană (în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale), iar ultimele două, Krasnodar și Rostov pe Don, în Marea Baltică (în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt).

În ultima perioadă, submarinul Kolpino a îndeplinit misiuni de la Novorossiysk, iar Veliky Novgorod de la Sevastopol. În cele două baze navale principale ale FRMN se află câte un divizion de submarine aparținând brigăzii de la Novorossiysk.

Misiunile de curs L-1 și L-2 sunt pentru submarine precum misiunile de curs K-1 și K-2 pentru navele de suprafață, care înseamnă pregătirea navei pentru luptă și marș, respectiv desfășurarea de activități individuale pe mare. Acest lucru înseamnă că, în perioada următoare, cel puțin unul din cele două submarine va ieși pe mare pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

Începând din 03 decembrie, majoritatea navelor de luptă ale FRMN au fost scoase pe mare, pentru îndeplinirea misiunilor de curs K-2.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s