Un tribunal din Kiev a dispus arestarea șefului Pazei de Coastă rusești, pentru incidentul din Strâmtoarea Kerci din 2018

foto

Potrivit topwar.ru, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a primit permisiunea de a-l căuta și reține pe adjunctul directorului Serviciului de Frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse, Ghennadi Medvedev, care este și șeful Departamentului Pazei de Coastă. Un mandat în acest sens a fost emis de Judecătoria Raională Shevchenkovsky din Kiev.

Medvedev este acuzat că a organizat confiscarea a trei nave militare ucrainene și reținerea echipajelor acestora în Strâmtoarea Kerch, în toamna anului 2018. SBU l-a notificat în lipsă pe Medvedev despre calitatea de suspect în incidentul din 27 noiembrie 2018, prin trimiterea unui document prin poștă către FSB.

SBU l-a pus pe adjunctul directorului Serviciului de Frontieră al FSB pe lista cu persoanele căutate, după ce a depus anterior la Curtea Raională Shevchenkovsky din Kiev o solicitare pentru reținerea acestuia și a primit o astfel de permisiune. Decizia instanței este definitivă și nu poate fi atacată cu recurs.

“În acest moment, se desfășoară măsuri operative de căutare și acțiuni de investigații, care vizează stabilirea locului unde se află suspectul”, se arată în decizia instanței.

Trebuie remarcat faptul că nu este pentru prima dată când un tribunal din Kiev dispune arestarea unui oficial militar rus. În anul 2016, Judecătoria Raională Pechersky din capitala ucraineană a emis un mandat pentru arestarea și predarea ministrului rus al apărării, Serghei Shoigu. În plus, pe lângă șeful departamentului militar, în 2016, pe lista de persoane căutate a SBU se mai aflau încă 10 generali ruși.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s