Nava de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN a executat un exercițiu de luptă împotriva dronelor

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 09.12.2020, echipajul navei de patrulare Dmitri Rogachev a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat un exercițiu de apărare antiaeriană, îndeplinind algoritmi de acțiune pentru descoperirea și distrugerea țintelor aeriene de mici dimensiuni, care zboară la joasă altitudine, ale adversarului convențional.

Rolul adversarului a fost jucat de un aparat de zbor fără pilot din dotarea FRMN.

Potrivit planului exercițiului, în timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației în unul dintre poligoanele maritime, echipajul de apărare antiaeriană al navei de patrulare Dmitri Rogachev a descoperit o țintă neidentificată, clasificată drept aparat de zbor fără pilot. Mijloacele de apărare antiaeriană ale navei au fost aduse în stare de întrebuințare în luptă.

După identificarea obiectului aerian drept inamic, ținta a fost distrusă cu ajutorul mijloacelor de apărare antiaeriană ale navei.

Exerciții privind respingerea atacurilor dronelor adeversarului sunt executate în mod regulat de marile unități de nave și unitățile de apărare de coastă ale FRMN, în cooperare cu subunitățile de aparate de zbor fără pilot.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Dmitri Rogachev este una din cele trei nave Proiect 22160 ale FRMN, care sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr. Aceasta face parte din compunerea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Probabil, nava se află pe mare începând din 03 decembrie, și îndeplinește misiuni de curs de tip K-2 (acțiuni individuale ale navei pe mare).

La începutul acestei luni, majoritatea navelor de luptă ale FRMN au ieșit pe mare, în replică la unele declarații ale reprezentanților NATO referitoare la Regiunea Mării Negre.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s