ARTEMIS a plecat din România și a revenit în Statele Unite 

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Pe 10.12.2020, avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a plecat din România.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a traversat Europa Centrală, a evoluat la nord de Marea Britanie, la sud de Islanda, prin sudul Groenlandei, prin Canada și a aterizat în SUA.

2

Avionul a fost adus în România pe 16 septembrie 2020, iar începând din 18 septembrie a efectuat zboruri de cercetare în regiune, având numărul de înregistare N488CR și utilizând indicativul radio BRIO01.

3

În timpul perioadei petrecute în România, avionul de cercetare a îndeplinit misiuni, în special, deasupra apelor neutre ale Mării Negre, precum și în spațiul aerian al Georgiei, de unde a monitorizat situația conflictului din Nagorno-Karabah. De asemenea, acesta a îndeplinit misiuni și în Polonia și statele baltice, care au vizat vestul Federației Ruse, Regiunea Kaliningrad și vestul Republicii Belarus.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s