Comandantul Flotei ruse de Nord, Aleksandr Moiseev, a fost avansat la gradul de amiral  

foto

Prin decret al președintelui Vladimir Putin, comandantul Flotei ruse de Nord, Aleksandr Moiseev a fost avansat la gradul de amiral. Decretul a fost publicat, pe 10.12.2020, pe portalul cu informații juridice.

Flota de Nord este o un Comandament Strategic Întrunit din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, care protejează interesele naționale în zona arctică și în alte regiuni ale Oceanului Planetar. În dotarea acesteia se află, în special, submarine nucleare strategice și polivalente, crucișătorul nuclear purtător de rachete Petru cel Mare, precum și singurul portavion rusesc Amiral Kuznetsov. Forțele de submarine ale Flotei de Nord reprezintă cea mai puternică grupare de submarine nucleare din Marina Rusă.

În baza unui decret prezidențial, începând cu 01.01.2021, Flota de Nord va primi statut de regiune militară și va deveni a cincea Regiune Militară a Federației Ruse.

Moiseev s-a născut pe 16 aprilie 1962 în Regiunea Kaliningrad și a absolvit cursurile Institului Militar Superior de Radioelectronică A.Popov din cadrul Marinei Ruse. A îndeplinit funcții pe submarinele nucleare ale Flotei de Nord, unde a ajuns până la funcția de prim-locțiitor al comandantului.

În anul 1998, în timp ce se afla la conducerea submarinului nuclear Novomoskovsk al Flotei de Nord, Moiseev a intrat în istoria Cosmonauticii drept primul comandant al unui submarin, care a lansat cu succes un satelit spațial pe orbita apropiată a Pământului.

Din luna noiembrie 2017 a fost locțiitor al șefului Statului Major General, iar în iunie 2018 a devenit comandant al Flotei ruse din Marea Neagră. Începând din luna mai 2018, viceamiralul Moiseev conduce Flota de Nord.

Pentru curajul și eroismul demonstrate în îndeplinirea îndatoririlor militare, prin decret al președintelui Federației Ruse din 2011, Moiseev, care avea atunci gradul de căpitan rang I, a primit titlul de erou al Federației Ruse. Moiseev deține două Ordine pentru Curaj, Ordinul pentru Merite Militare, Ordinului de Merit Pentru Patrie, gradul II, precum și alte ordine departamentale și medalii.

În anul 2011, Moiseev a absolvit cursurile Academiei Militare a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, avansarea lui Aleksandr Moiseev la gradul de amiral are legătură cu intrarea în vigoare de la 01 ianuarie a statutului de Regiune Militară al Flotei de Nord.

Trebuie precizat faptul că ceilalți comandanți de regiuni militare au gradul de general colonel, cu excepția comandantului Regiunii Militare Sud, Aleksandr Dvornikov, care este general de armată (la fel ca și ministrul apărării și șeful Statului Major General).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s