Avioane de cercetare americane au îndeplinit noi misiuni specifice deasupra acvatoriului Mării Negre  

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 11.12.2020, deasupra Mării Negre s-au aflat două avioane de cercetare radiolectronică de tip RC-135U și RC-135V aparținând Forțelor Aeriene ale SUA. De asemenea, un avion cisternă de tip KC-135R a asigurat realimentarea acestora în aer.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135U Combat Sent a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Acesta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aeronava, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul radio AFTER78, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.050 de metri, cu o viteză de circa 880 de kilometri pe oră. Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Novorossiysk (Ținutul Krasnodar).2

11

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Acesta a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul radio DRIP77, a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 725 de kilometri pe oră. Avionul a îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în cursul zilei de 10 decembrie, când a întrebuințat indicativul radio KETOL88.

3

Avionul-cisternă KC-135R Stratotanker, cu indicativul QID689, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Probabil, acesta a venit de la o bază aeriană din Marea Britanie, și a avut ca misiune realimentarea în aer deasupra apelor neutre ale Mării Negre a avioanelor de cercetare americane.

4

Trebuie menționat faptul că, în ziua anterioară, pe 10 decembrie, deasupra Mării Negre s-au aflat, simultan, două avioane americane RC-135V și P-8A, o aeronavă britanică Sentinel.R1 și un avion francez C-160G. De asemenea, pe 07.12.2020, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-30 a interceptat deasupra Mării Negre două avioane americane (RC-135 și KC-135) și un avion francez C-160G.

Intensificarea misiunilor ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) desfășurate de avioanele de cercetare ale statelor membre NATO deasupra Mării Negre sunt legate de pregătirea și desfășurarea unor activități militare de amploare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse din regiune. Astfel, pe 11 decembrie, în sud-vestul Federației Ruse a fost executat un exercițiu cu participarea a peste 100 de platforme purtătoare de rachete cu bazare terestră, aeriană și navală. La acesta au fost prezenți peste 5.000 de militari și aproximativ 2.000 de unități de tehnică militară și specială.

În altă ordine de idei, trebuie precizat faptul că, până la această oră, reprezentanții ruși nu au făcut referiri la o eventuală interceptare a avioanelor de cercetare americane de către avioane rusești de vânătoare pe 11 decembrie. În schimb, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că un avion de vânătoare de tip MiG-31 al Flotei din Oceanul Pacific a interceptat un avion american de cercetare de tip RC-135 deasupra Mării Bering.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s