Rusia a efectuat o nouă testare a rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 11.12.2020, fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord a efectuat o nouă lansare-test a rachetei hipersonice Zircon.

“Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a efectuat lansarea unei rachete hipersonice de croazieră de tip Zircon din acvatoriul Mării Albe, asupra unei ținte terestre din poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk. Lansarea rachetei a avut loc în cadrul tesării unor noi tipuri de armamente”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

După cum au precizat reprezentanții ruși, racheta a distrus ținta amplasată la o distanță de peste 350 de kilometri. Aceștia au menționat că, “în timpul lansării, racheta a atins o viteză de peste opt Mach”.

Închiderea raionului maritim în care a fost efectuată tragerea a fost asigurată de forțe ale Bazei Navale Belomorie a Flotei ruse de Nord.

“Ultimele lansări-test ale rachetei hipersonicede croazieră Zircon de pe fregata Amiral Gorshkov au fost executate la începutul lunii octombrie și în noiembrie 2020. Toate lansările au fost efectuate cu succes”, au concluzionat reprezentanții ministerului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Introducerea rachetei hipersonice Zircon în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse este planificată pentru anul 2022.

Ca urmare, reprezentanții ruși intenționează să efectueze, în perioada 2020-2021, 10 lansări-test ale noii rachete. Șapte sau opt dintre acestea sunt planificate de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, Proiect 22350, și două sau trei de la bordul submarinului Severodvinsk, Proiect 885, clasa Yasen (cel puțin una din imersiune).

Până în prezent, fregata Amiral Gorshkov a efectuat cel puțin patru lansări și este posibil ca, până la sfârșitul anului, să mai aibă loc încă una.

Trebuie precizat faptul că ultimele două lansări, din 06 octombrie și 26 noiembrie, au fost identice ca parametri (asupra unor ținte navale aflate în Marea Barents, la o distanță de aproximativ 450 de kilometri, cu o viteză de peste opt Mach), cu singura diferență că ultima a fost efectuată pe timp de noapte.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s