Două avioane americane au îndeplinit misiuni de cercetare în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 14.12.2020, două avioane de cercetare americane de tip RC-135U și RC-135V au îndeplinit misiuni specifice în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Regiunea Mării Negre.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135U, cu numărul de înregistrare 64-14849 și indicativul radio STOOL54, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.360 de metri, cu o viteză de circa 810 kilometri pe oră.

1

Deasupra Mării Negre, avionul și-a schimbat indicativul radio în ZETA79.

2

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul radio OLGA21, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei.

3

Până la această oră reprezentanții ruși nu au anunțat ridicarea în aer a unor avioane de vânătoare pentru interceptarea aeronavelor americane.

Probabil, misiunile ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) desfășurate de avioanele de cercetare americane vizează activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de forțele rusești din Regiunea Militară Sud, în special în Marea Neagră, Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s