Nava de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN a distrus nave și avioane ale adversarului în Marea Neagră  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 14.12.2020, echipajul navei de patrulare Dmitri Rogachev a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat trageri de artilerie în acvatoriul Mării Negre.

Activitățile de pregătire pentru luptă s-au desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în cadrul îndeplinirii misiunilor de curs K-2.

Echipajul navei a îndeplinit, cu succes, misiuni de foc privind distrugerea țintelor maritime și aeriene, care imitau nave și avioane ale adversarului.

În calitate de ținte de la suprafața apei au fost întrebuințate ținte-scut remorcate, iar ca și ținte aeriene au fost folosite bombe luminoase de aviație, lansate de la bordul avioanelor Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

De asemenea, în cadrul misiunilor de curs K-2, marinarii au exersat ordinea acțiunii pompierilor grupului de avarie-salvare, în cazul unei situații de urgență apărute pe timpul primirii unui elicopter la bordul navei.

Activitățile s-au desfășurat într-un poligon maritim al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Dimitri Rogachev aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În compunerea brigăzii se află deja trei nave Proiect 22160, respectiv Vasili Bykov, Dmitri Rogachev și Pavel Derzhavin. Ultima dintre acestea a fost introdusă în dotarea FRMN pe 17.11.2020. În următorii trei ani, brigada va mai primi încă trei nave de acest tip, câte una pe an.

Navele Proiect 22160 au o construcție modulară și sunt dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s