Două nave de desant ale FRMN au intrat în Marea Neagră, revenind din portul sirian Tartus  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează strâmtorile de la Marea Neagră, pe 15.12.2020, navele de desant Saratov și Novocherkassk al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre.

Cele două nave de desant au ieșit din Marea Neagră, tot împreună, pe data de 04 decembrie. La aceeași dată, în Marea Neagră a intrat nava de desant Azov a FRMN, care revenea din portul sirian Tartus.

Acest lucru arată o activitate intensă a navelor de desant ale FRMN în cursul lunii decembrie. Probabil, intensificarea transporturilor navale către Siria este legată de ostilitățile care au loc în această perioadă în Provincia Idlib din nordul țării.

Navele mari de desant aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acestea participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s