Un avion de cercetare american RC-135V a zburat din nou în proximitatea frontierelor rusești de la Marea Neagră

a

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 15.12.2020, un avion de cercetare de tip RC-135V aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a îndeplinit o nouă misiune ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Regiunea Mării Negre.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul radio NAVEL99, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600, cu o viteză de circa 755 de kilometri pe oră.

0

La intrarea în Marea Neagră, avionul de cercetare a făcut joncțiunea cu un avion-cisternă de tip Boeing KC-135R Stratotanker. Aeronava, cu numărul de înregistrare 60-0324 și indicativul radio QID690, a ieșit deasupra Mării Negre din spațiul aerian al României. Probabil, aceasta a venit de la o bază aeriană din Marea Britanie.

01

După realimentarea în aer, avionul RC-135V a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, la sud și sud-vest de Peninsula Crimeea. Zborul a fost atât de larg, încât a acoperit toată frontiera rusească de la Marea Neagră, precum și o porțiune a frontierei Georgiei, în special în zona Abhaziei.

1

Este deja pentru a cincea oară în această lună când avionul RC-135V cu numărul de înregistrare 62-4125 îndeplinește misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Aeronava a mai zburat în proximitatea frontierelor rusești pe 07, 10, 11 și 14 decembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s