Submarinul Veliky Novgorod al FRMN a distrus nave de luptă ale adversarului în Marea Neagră  

1

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 17.12.2020, submarinul Veliky Novgorod a executat trageri cu torpile de instrucție, distrugând nave de suprafață ale adversarului convențional.  

“Pentru executarea tragerilor de intrucție cu torpile, echipajul a asigurat intrarea în imersiune la adâncimea stabilită și a efectuat lansări de torpile asupra unei ținte navale, al cărui rol a fost jucat de o navă mică antisubmarin”, se arată în comunicatul de presă.

Veliky Novgorod este unul din cele șase submarine diesel-electrice de generația a treia, care au fost construite în cadrul Proiectului îmbunătățit 636.3 pentru FRMN. Primul submarin al proiectului este submarinul Novorossiysk.

O caracteristică a seriei de submarine ale acestui proiect constă în combinația dintre dimensiuni reduse și nivel scăzut de zgomot cu dotarea puternică cu torpile și torpile-rachete. Submarinele acestei serii pot contracara atât submarine, cât și nave de suprafață și sunt destinate pentru a proteja bazele navale, zona de coastă și căile de comunicații maritime.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Veliky Novgorod aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În prezent, în Marea Neagră se află două submarine Proiect 636.3, respectiv Veliky Novgorod și Kolpino.

În ultima perioadă, Veliky Novgorod a îndeplinit misiuni de la Sevastopol, iar Kolpino de la Novorossiysk.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s