Un avion de cercetare american a executa o misiune de tip ISR deasupra acvatoriului Mării Negre  

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 17.12.2020, un avion de cercetare de tip RC-135V aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a îndeplinit o nouă misiune ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Regiunea Mării Negre.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio SILAS35, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.130, cu o viteză de circa 790 de kilometri pe oră.

12

La intrarea în Marea Neagră, avionul de cercetare a făcut joncțiunea cu un avion-cisternă de tip Boeing KC-135R Stratotanker. Aeronava, cu numărul de înregistrare 63-7999 și indicativul radio QID691, a ieșit deasupra Mării Negre din spațiul aerian al României. Probabil, aceasta a venit de la o bază aeriană din Marea Britanie.

5

După realimentarea în aer, avionul RC-135V și-a continuat misiunea și a efectuat, probabil, mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar și în proximitatea Peninsulei Crimeea.

2

Anterior, o altă aeronavă americană de tip RC-135V, de la aceeași bază aeriană, cu numărul de înregistrare 62-4125, a îndeplinit în această lună cinci misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Aeronava a zburat în proximitatea frontierelor rusești pe 07, 10, 11, 14 și 15 decembrie. De asemenea, pe 16 decembrie, în Marea Neagră s-a aflat o dronă de cercetare strategică americană de tip RQ-4B Global Hawk.

123
Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s