După apariția noului sistem rusesc de rachete S-500, avionul american F-35 va putea fi considerat învechit

1

Potrivit publicației EurAsian Times, noul sistem rusesc de apărare antiaeriană S-500 va putea fi întrebuințat împotriva armelor hipersonice. Una dintre rachetele sol-aer ale sistemului va avea capacitatea de a zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului.

Publicația, bazându-se pe informațiile din presa rusă și pe declarații ale experților, a informat că rachetele sistemului de rachete antiaeriene S-500, cunoscut deja drept “ucigașul avionului F-35”, vor fi capabile să doboare rachete hipersonice. După cum a declarat recent președintele rus, Vladimir Putin, acest sistem va acționa ca un antidot împotriva armamentelor hipersonice care se dezvoltă în prezent în occident.

Noul sistem de rachete antiaeriene S-500 reprezintă o versiune îmbunătățită a sistemului S-400 aflat deja în dotarea armatei ruse. Potrivit EurAsian Times, noile sisteme vor fi desfășurate în anii următori.

“Cunoscut în mod popular drept ucigașul avionului F-35, S-500 va fi dotat cu racheta dirijată 40N6, cu rază de acțiune extinsă, care va fi capabilă să distrugă ținte până la o distanță de 155 de mile”, se arată în articolul din EurAsian Times.

Sistemul va fi capabil să descopere și să atace până la 10 blocuri de luptă ale rachetelor balistice, care zboară cu o viteză de peste patru mile pe secundă, iar racheta acestuia va putea accelera până la o viteză de 11.000 de kilometri pe oră.

“Racheta cu combustibil solid, cu două trepte de ardere, cu o lungime de 30 de picioare, va fi capabilă să dezvolte o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului și să intercepteze ținte care se deplasează cu o viteză de 15,6 Mach”, se mai arată în materialul publicației.

EurAsian Times confirmă că noul sistem de rachete antiaeriene S-500 Prometheus va fi complementar sistemului de apărare antiaeriană S-400 și va înlocui complexul de apărare antirachetă A-35. După introducerea noului sistem în dotarea armatei ruse, sistemele de rachete antiaeriene americane precum Patriot și THAAD, precum și avioanele invizibile de generația a cincea vor putea fi considerate învechite.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus va avea atât o componentă de apărare antiaeriană, cât și o componentă de apărare antirachetă. Acesta va fi format din:

– mijloace de conducere: punctul de conducere a luptei 85J6-1 și radarul de descoperire la distanță 60K6;

– componenta antiaeriană: punctul de comandă 55K6MA, radarul 91H6AM, instalații de lansare 51P6M, rachete 40N6M;

– componenta antirachetă: punctul de conducere a luptei 85J6-2, radarele 76T6 și 76T7, instalațiile de lansare 77P6 și rachetele antirachetă 77N6-N și 77N6-N1, unificate cu sistemul modernizat de apărare antirachetă al Moscovei de tip A-135 Amur.

Spre deosebire de racheta 40N6 de la sistemul S-400, care a fost introdusă în dotare în anul 2018 și are o bătaie de 400 de kilometri, noua rachetă 40N6M de la sistemul S-500 va avea o bătaie de 600 de kilometri.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s