Noul submarin nuclear Kazan al Flotei ruse de Nord a lansat o rachetă de croazieră de tip Onyks  

1

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 19.12.2020, în cadrul testelor de stat, submarinul nuclear Kazan, clasa Yasen-M, a lansat o rachetă de croazieră antinavă Onyks asupra unei ținte navale. 

“Lansarea rachetei a fost efectuată din unul dintre poligoanele de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord din acvatoriul Mării Albe, ca parte a etapei finale a testelor de stat. Ținta navală a fost lovită cu succes”, se arată în comunicatul de presă, preluat de agenția Interfax.

Paza raionului maritim și asigurarea tragerii au fost efectuate de nave de luptă și auxiliare aparținând Bazei Navale Belomorie a Flotei de Nord.

Submarinul Kazan a ieșit pe mare pentru etapa finală a testelor de stat la sfârșitul săptămânii trecute, având la bord echipajul și echipa de predare-primire a acestuia.

În luna noiembrie a acestui an, submarinul nuclear Kazan a efectuat, cu succes, două lansări de rachete. Astfel, o rachetă de croazieră Kalibr a fost lansată asupra unei ținte de coastă, iar o rachetă de croazieră Onyks asupra unei ținte navale.

Submarinul Kazan continuă să desfășoare, în poligoane de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord, testarea sistemelor și agregatelor navei, precum și a complexelor de armament.

După finalizarea programului de teste de stat, submarinul nuclear purtător de rachete Kazan va fi introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Comandantul Flotei de Nord, Aleksandr Moiseev, a declarat, pe 09 decembrie, că testele submarinului Kazan ar trebui să se încheie până la sfârșitul acestui an.

“Până la sfârșitul anului, este planificată finalizarea testelor de stat ale submarinului nuclear Kazan, care va intra în compunerea unei mari unități a flotei”, a precizat Moiseev în cadrul unui interviu pentru Krasnaya Zvezda.

Kazan este primul submarin nuclear multirol al Proiectului 885M, clasa Yasen-M. Acesta a fost lansat la apă în anul 2017. Termenul de finalizare a testelor a fost amânat de mai multe ori.

Submarinele de acest tip sunt purtătoare de rachete de croazieră Onyks ale corporației Armament tactic de rachete și/sau Kalibr, dezvoltate de societatea Novator din cadrul concernului Almaz-Antey.

Anterior s-a anunțat despre planurile de dotare a acestora cu rachete hipersonice Zircon, aflate acum în teste.

Moiseev a precizat că, în anul 2020, în compunerea de luptă a Flotei de Nord au intrat submarinul nuclear cu destinație strategică Prințul Vladimir, clasa Borey-A și prima fregată Proiect 22350 din producția de serie, Amiral Kasatonov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s