Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a FRMN a executat trageri de luptă în acvatoriul Mării Negre

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 18.12.2020, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia și nava de apărare antimină Ivan Antonov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu comun în acvatoriul Mării Negre.

În prima etapă a exercițiului, echipajul dragorului Ivan Antonov a efectuat instalarea unui câmp de mine pe direcția presupusă de deplasare a navelor adversarului convențional. Pe timpul activităților, împreună cu normativele de timp a fost verificată și precizia instalării minelor într-un raion indicat.

Pe parcursul celei de-a doua etape a exercițiului, echipajul dragorului a îndeplinit misiuni de ducere a cercetării antimină și a asigurat trecera printr-un baraj de mine al adversarului convențional a navei mici purtătoare de rachete Ingushetia.

Echipajul navei mici purtătoare de rachete a traversat zona minată periculoasă de-a lungul culoarului asigurat de dragor, după care, marinarii din cadrul unității de luptă artilerie și rachete au executat trageri de luptă, distrugând machetele unor mine plutitoare.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în unul dintre poligoanele maritime ale FRMN din Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. Nava de apărare antimină (dragor) Ivan Antonov face parte din organica Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol, care aparține, de asemenea, Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Trebuie remarcat faptul că cele două nave sunt nave moderne, livrate relativ recent FRMN. Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a fost introdusă în dotarea flotei pe 28.12.2019, iar dragorul Ivan Antonov pe 26.01.2019.

Activitățile desfășurate pe mare trebuie privite într-un cadrul mai larg, de pregătire a forțelor flotei, care au fost scoase pe mare începând cu 03 decembrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s