În cadrul FRMN, a fost executat un exercițiu de redislocare a Aviației navale pe aerodromuri de rezervă

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 21.12.2020, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost executat un exercițiu tactic de specialitate privind scoaterea forțelor Aviației navale de sub atacul adversarului și redislocarea tehnicii de aviație pe aerodromuri de rezervă.

Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Aviației navale a FRMN.

În timpul exercițiului, echipajele bombardierelor de front Su-24M și ale avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM au executat decolări și aterizări de pe aerodromul de rezervă, cu îndeplinirea ulterioară de misiuni în aer. Zborurile au fost efectuate la diverse altitudini, pe timp de zi și de noapte. La antrenamente au participat atât piloții tineri, cât și cei cu experiență.

La redislocarea pe aerodromuri de rezervă, pe lângă echipajele avioanelor, au participat și cele ale elicopterelor din dotarea Aviației navale, inclusiv ale elicopterelor de tip Mi-8, Ka-27PS și Ka-27PL.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviația navală a FRMN include două regimente de aviație, respectiv Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki și Regimentul 318 Aviație Mixtă – Kacha.

Probabil, în timpul exercițiului, cele două regimente au schimbat aerodromurile între ele. Astfel, avioanele Su-24M și Su-30SM ale Regimentul 43 Aviație de Asalt au fost redislocate la Kacha, iar elicopterele Regimentului 318 Aviație Mixtă au îndeplinit misiuni de pe aerodromul Saki.

Exerciții de acest tip se desfășoară periodic în cadrul FRMN și au ca scop perfecționarea deprinderilor piloților în ceea ce privește reacția la eventuale atacuri ale adversarului asupra aerodromurilor de dislocare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s