Rusia continuă transporturile navale către Siria. Nava de desant Novocherkassk a FRMN a tranzitat Strâmtoarea Bosfor

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 21.12.2020, nava mare de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane.

Nava se deplasează de la Novorossiysk spre portul Tartus din Siria. Este pentru a doua oară în această lună, când nava de desant Novocherkassk îndeplinește misiuni de transport către Siria. Prima dată, nava a ieșit din Marea Neagră pe 04 decembrie, împreună cu nava de desant Saratov. Acestea au revenit în Marea Neagră pe 15 decembrie.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, tot pe 04 decembrie, o a treia navă de desant a FRMN, Azov, a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre, revenind din Siria.

Acest lucru arată o activitate intensă a navelor de desant ale FRMN în cursul lunii decembrie. Probabil, intensificarea transporturilor navale către Siria este legată de ostilitățile care au loc în această perioadă în Provincia Idlib din nordul țării.

Navele mari de desant aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acestea participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s