Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 23.12.2020, nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor, deplasându-se spre Novorossiysk.

Nava revine în punctul de dislocare permanentă, după o misiune de 188 de zile, în care a parcurs aproximativ 5.000 de mile marine.

Vasili Bykov a ieșit din Marea Neagră pe 18 iunie și s-a deplasat în Marea Baltică, unde a participat la Parada Navală Principală organizată cu ocazia Zilei Forțelor Navale. Ulterior, în luna august, nava a fost transferată, pe apele interne, în Marea Albă, pentru testarea armamentelor. Nava s-a întors la Baltiysk, de unde a efectuat marșul interflote, îndeplinind misiuni de pregătire pentru luptă în Oceanul Atlantic și în Marea Mediterană.

Nava de patrulare Vasili Bykov este prima din cele șase nave Proiect 22160 destinate FRMN. Primele trei nave de acest tip au fost deja livrate flotei și desfășoară misiuni în cadrul Brigăzii 187 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Pe lângă Vasili Bykov, din compunerea brigăzii mai fac parte navele de patrulare Dmitri Rogachev și Pavel Derzhavin. Ultimele trei nave Proiect 22160 vor fi introduse în dotarea FRMN în perioada 2021-2023 (câte una pe an).

Trebuie menționat faptul că navele de patrulare sunt dotate cu complexul universal de rachete Kalibr-NK.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s