În dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse a fost introdusă încă o navă de desant de generație nouă  

1

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 23.12.2020, la Șantierul Naval Yantar din Kaliningrad, s-a desfășurat ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei la bordul navei mari de desant Petr Morgunov. În acest fel, nava de desant Proiect 11711 a fost introdusă, în mod oficial, în dotarea Brigăzii 121 Nave de Desant a Flotei de Nord.

“Transferul navei de desant Petr Morgunov la Flota de Nord este planificat pentru luna ianuarie 2021. Echipajul navei este format numai din marinari din cadrul Flotei de Nord”, se arată în comunicatul de presă al flotei. 

Construirea navei de desant Petr Morgunov a început în anul 2016, iar predarea acesteia către flotă era planificată pentru anul 2018. Însă, în luna mai 2018, nava abia a fost lansată la apă. Testele de marș de uzină ale acesteia au început la sfârșitul anului 2019. De atunci nava a fost întoarsă de mai multe ori în șantier pentru eliminarea deficiențelor constatate.

Navele de desant Proiect 11711 sunt continuatoarele navelor Proiect 1171, care s-au comportat foarte bine de-a lungul a zeci de ani de serviciu în perioada sovietică și ulterior în flota rusă. În același timp însă, cea mai mare parte a designului acestora a suferit modificări majore.

Navele de acest tip pot transporta până la 300 de militari, până la 13 tancuri sau 36 de verhicule blindate sau piese de artilerie tractate. Autonomia acestora este de 3.500 de mile marine, iar viteza de 16 noduri. Pentru debarcarea desantului pe litoral neamenajat, navele dispun de pontoane de geniu, cu care se poate construi un pod de la navă și până la țărm.

Deplasamentul navelor este de 5.000 de tone, lungimea de 120 de metri și pescajul de 3,6 metri. Puterea sistemului de propulsie este de 5.200 de cai putere, iar echipajul este format din 100 de persoane. În dotarea navelor se află o instalație de artilerie automatizată de tip AK-630M-2 Duet, cu calibrul de 30 de milimetri și o cadență de tragere de 10.000 de cartușe pe minut, precum și două instalații AK-630. La bordul navelor pot fi ambarcate două elicoptere.    

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prima navă mare de desant Proiect 11711, Ivan Gren, se află în dotarea Flotei de Nord începând din 20.06.2018.

De asemenea, alte două nave de acest tip se află în construcție începând din 23.04.2019. Este vorba despre navele de desant Vladimir Andreev și Vasili Trushin. Acestea sunt destinate Flotei ruse din Oceanul Pacific și urmează să fie livrate în 2024 și 2025.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s