Mijloace de cercetare aeriană americane au efectuat zboruri complexe în Regiunea Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 29.12.2020, în Regiunea Mării Negre s-au aflat trei mijloace de cercetare aeriană americane, respectiv o dronă RQ-4B, un avion de cercetare RC-135V și un avion de patrulare antisubmarin P-8A. Acestea au îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare RQ-4 NOREG și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Drona a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.430 de metri, cu o viteză de circa 680 de kilometri pe oră.

1

Drona a efectuat mai multe treceri la sud de Strâmtoarea Kerci și în proximitatea litoralului Georgiei.

2

Ulterior, aceasta a evoluat la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea, după care a intrat în spațiul aerian al Ucrainei. Probabil, drona va efectua în continuare zboruri în proximitatea liniei de demarcație din Donbas.

3

Aceeași dronă a mai zburat în Regiunea Mării Negre pe 05, 16 și 22 decembrie.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio NORDE68, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.750, cu o viteză de circa 1.000 de kilometri pe oră.

4

Avionul american a zburat la sud-vest de Ținutul Kransodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

5

Același avion de cercetare radioelectronică a efectuat misiuni similare deasupra apelor neutre ale Mării Negre pe 17, 21, 23 și 28 decembrie. Anterior, o altă aeronavă americană de tip RC-135V, de la aceeași bază aeriană, cu numărul de înregistrare 62-4125, a zburat în proximitatea frontierelor rusești pe 07, 10, 11, 14 și 15 decembrie.

Avionul patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.850 de metri. Avionul a mai zburat deasupra Mării Negre și pe 10 decembrie.

6

Este pentru a doua oară în cursul lunii decembrie când deasupra apelor neutre ale Mării Negre se află un număr mare de mijloace de cercetare aeriană ale SUA și NATO. O misiune similară a fost desfășurată pe 10 decembrie, când în regiune s-au aflat, simultan, două avioane americaneRC-135VșiP-8A, o aeronavă britanică Sentinel.R1și un avion francezC-160G.

Probabil că misiuni de acest gen se desfășoară atunci când există indicii privind mișcări de trupe ale Federației Ruse sau desfășurarea de activități de pregătire pentru luptă de amploare. De asemenea, mijloacele de cercetare aeriană culeg informații în regim intensificat atunci când în Marea Neagră se află nave de luptă ale SUA sau ale unor state membre NATO, ceea ce nu este cazul în prezent.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s