După Su-57 în 2020, S-500, Sarmat, Zircon și T-14 se vor afla printre noutățile armatei ruse din anii următori

1

Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a acordat un interviu jurnalului Krasnaya Zvezda, care a fost publicat în ediția din 30.12.2020. Între altele, acesta a făcut o serie de referiri referitoare la modernizarea înzestrării Forțelor Armate ale Federației Ruse în perioada următoare.

Racheta hipersonică cu bazare navală Zircon

“Are loc testarea complexului de rachete dotat cu racheta hipersonică de croazieră Zircon. Astfel, în anul 2020 au fost efectuate o serie de lansări reușite ale rachetei, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov. În anul 2022, va începe producerea în serie a rachetei”.

Pe 25 decembrie, Flota rusă de Nord a anunțat că testele rachetei Zircon au confirmat integral parametrii de viteză și alte caracteristici tehnico-tactice ale noii rachete hipersonice cu bazare navală.

Sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus

Noul sistem de apărare antiaeriană S-500 va fi introdus în înzestrare în anul 2021.

“În cursul anului viitor, este planificată încheierea testelor și introducerea în înzestrare a sistemului de rachete antiaeriene S-500”.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat

Testele de zbor ale noii rachete strategice Sarmat vor începe în scurt timp.

“În prezent, deja au fost finalizate, cu rezultate pozitive, testele de aruncare ale rachetei Sarmat. În perioada următoare, vom trece la efectuarea testelor de zbor ale acestui complex de rachete”.

Tancul Armata

În anul 2022, vor fi încheiate lucrările de dezvoltare a tehnicii blidate pe trei platforme noi: Armata, Bumerang și Kurganets-25.

“Măsurile luate pentru restructurarea complexului de cercetare al Ministerului Apărării din Rusia vizează, printre altele, asigurarea finalizării în 2022 a creării tancului de perspectivă T-14, vehiculelor de luptă pentru infanterie (T-15, B-11, K-17), transportoarelor blindate (B-10, K-16), mașinii blindate de reparații și evacuare (T-16), instalației autopropulsate de artilerie cu calibrul de 152 de milimetri (Koalitsia-SV), precum și a unei întreagi linii de module de luptă avansate pentru echiparea vehiculelor șenilate și pe roți”.

Potrivit precizărilor sale, planurile de perspectivă privind modernizarea înzestrării Forțelor Armate vor fi realizate în cadrul Programului de stat pentru înzestrare pentru perioada 2024-2033, aflat în curs de elaborare.

“Pentru a reduce timpul de livrare a armamentelor și tehnicii militare de perspectivă către trupe, producția acestora va fi efectuată înainte de finalizarea testelor, după confirmarea caracteristicilor specificate și efectuarea aprobărilor în condiții apropiate de luptă”.

Avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57

Militarii ruși intenționează să crească achizițiile de avioane noi de vânătoare de tip Su-57.

Deja sunt în curs măsuri pentru a crește în continuare achiziția de aeronave Su-57, ale căror rezultate vor fi luate în considerare în noul program de stat pentru înzestrare.

“Până la sfârșitul anului 2024, Forțele Aerocosmice vor primi în avans 94 de avioane și elicoptere, între care și 22 de avioane Su-57”.

Începând cu anul viitor, este planificată creșterea ofertei de echipamente moderne de aviație și a armelor de mare precizie cu rază mare de acțiune, construcția anuală a șase nave de diferite clase la șantierele navale interne, precum și achiziționarea de complexe cu drone de cercetare și atac.

“Până în prezent, au fost livrate la trupe 147 de unități de tehnică de aviație, primele complexe de cercetare și atac cu drone Inokhodets și Forpost, șapte nave de luptă și două submarine, peste 1.000 de unități de vehicule blindate, precum și peste 300 de unități de rachete și artilerie, precum și peste 150 de unități de tehnică de apărare antiaeriană”.

Drone de atac

Până la sfârșitul anului 2021, Ministerul Apărării va primi în dotare drone de atac cu rază mare de acțiune, dotate cu rachete dirijate și bombe.

“Până la sfârșitul anului viitor, vor fi livrate complexe cu drone multifuncționale cu rază lungă de acțiune pentru echiparea Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acestea vor fi dotate atât cu mijloace de distrugere de aviație dirijate întrebuințate pe avioanele Aviației Operativ-Tactice, cât și cu muniții specializate. Folosirea acestora va permite efectuarea de atacuri precise nu numai asupra țintelor staționare, cât și a obiectelor aflate în mișcare ale adversarului”.

“Dezvoltarea bombelor dirijate și a rachetelor de dimensiuni reduse se apropie de finalizare și acestea vor intra în producția de serie anul viitor”.

În Rusia este în curs de finalizare crearea de complexe cu drone de diferite clase, capabile să îndeplinească misiuni ca parte a grupurilor sau „roiurilor”, în interacțiune cu avioane pilotate, precum și în combinație cu complexe robotizate terestre și maritime.

Primele unități de drone de cercetare și atac cu rază medie de acțiune au fost deja livrate trupelor și sunt testate, cu success, în condiții de luptă.

“În prezent, o mare importanță este acordată dezvoltării dronelor de atac de dimensiuni mari. Pentru echiparea rapidă a Forțelor Armate ale Federației Ruse cu acestea sunt vizate, în primul rând, complexele existente cu UAV-uri Altius, Inokhodets și Forpost”.

Acum, pe baza lor, se dezvoltă complexe de cercetare și atac de generație nouă, echipate cu mijloace de distrugere și comunicații prin satelit. “Acestea vor începe testele de zbor în 2021, care vor fi urmate de producția în serie și livrarea la trupe”.

Direcțiile de perspectivă în dezvoltarea aviației fără pilot constau în: ​​echiparea cu muniție cu rază lungă de acțiune, introducerea elementelor de inteligență artificială și integrarea dronelor într-un spațiu aerian unic, împreună cu avioanele pilotate.

Lasere de luptă pentru tancuri

Tehnica rusă de tancuri și blindate va fi dotată cu noi lasere de luptă, inclusiv pentru lupta împotriva dronelor.

“În prezent, se desfășoară lucrări de dezvoltare a unor noi complexe laser, pentru contracararea aparatelor de zbor fără pilot, precum și a mijloacelor optice și opto-electronice ale adversarului”.

“Acestea sunt integrate cu armele de foc ale vehiculelor blindate pentru a combate mijloacele de atac ale armelor de înaltă precizie”.

Complexele laser Peresvet indicate de președinte în anul 2018 între noile armamente rusești se află deja în serviciul de luptă.

În Rusia este în curs de dezvoltare un complex de radiofrecvență pentru distrugerea funcțională a echipamentelor electronice ale vehiculelor aeriene fără pilot.

Avionul Tu-160M profund modernizat

Bombardierele strategice Tu-160M de construcție nouă vor începe să fie livrate la trupe în anul 2021.

“Componenta aeriană a Triadei Nucleare va fi îmbunătățită prin asigurarea livrării bombardierelor strategice Tu-160. Astăzi, măsurile pentru producția lor sunt puse în aplicare, au fost încheiate contracte de stat și anul viitor intenționăm să le primim la trupe”.

Datorită acestor livrări, în următorii șapte ani, flota de aeronave Tu-160 va crește cu mai mult de 50%, iar „extinderea în continuare a parcului de aviație este planificată în cadrul noului Program de stat pentru înzestrare pentru perioada 2024-2033”.

Avionul Tu-95MSM cu rachete hipersonice

Bombardierele strategice profund modernizate Tu-95MSM vor primi armamente hipersonice și rachete de perspectivă cu rază lungă de acțiune.

“Continuă lucrările de modernizare profundă a bombardierelor strategice Tu-95MS, în vederea întrebuințării unor noi categorii de armamente”.

Se desfășoară lucrări de dezvoltare a unor rachete de croazieră de perspectivă de aviație cu rază lungă de acțiune și a rachetelor de aviație hipersonice.

Surse: militarynews.ru, redstar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s