În urma dezvoltării de către Rusia a unui nou laser de luptă, era dronelor de atac turcești de tip Bayraktar se va încheia

1

Experții militari greci au comentat declarațiile recente ale adjunctului ministrului rus al apărării, Alexei Krivoruchko, potrivit cărora, în Rusia, este în curs de dezvoltare un nou complex de luptă cu laser. Este vorba despre un alt complex, în afară de laserul „Peresvet”, care este deja în serviciu în armata rusă. Acesta va fi întrebuințat, în primul rând pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV).

Potrivit publicației grecești Pentapostagma, până în prezent, doar o singură țară din lume are în funcțiune lasere de luptă, respectiv Federația Rusă.

Pe de altă parte, astăzi, dronele reprezintă una dintre cele mai comune arme pentru războiul modern. Iar Rusia a decis să găsească o modalitate eficientă de a face față acestora și dezvoltă un nou sistem laser de luptă.

Experții din Grecia au decis să lege informațiile despre dezvoltarea noilor arme cu laser din Federația Rusă de modul în care armata azeră a luptat în Nagorno-Karabah. Există, de asemenea, o referință la utilizarea de către Turcia a dronelor sale în timpul confruntării libiene cu armata lui Khalifa Haftar. În ambele cazuri, au fost utilizate drone de atac Bayraktar.

“Atunci când în Rusia va fi creată noua armă cu laser, eficacitatea, precum și popularitatea dronelor Bayraktar din Turcia se vor reduce la minimum. Astfel, era scurtă  a acestora se va încheia”, se arată în presa grecească.

Trebuie menționat faptul că dronele turcești Bayraktar au început să intre și în dotarea armatei ucrainene, care a primit deja mai multe aparate de zbor de acest tip.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Adjunctul ministrului rus al apărării, Alexei Krivoruchko, a vorbit depre dezvoltarea unor noi lasere de luptă, pe 30.12.2020, în cadrul unui interviu acordat jurnalului Krasnaya Zvezda. Acesta a precizat că noile lasere vor fi întrebuințate pentru contracararea dronelor și a echipamentelor optice și optico-electronice ale adversarului.

Potrivit declarațiilor sale, noile arme vor fi utilizate împreună cu mijloacele de foc ale vehiculelor blindate, pentru respingerea loviturilor armelor de înaltă precizie.

Krivoruchko a vorbit și despre dezvoltarea unui nou complex de radiofrecvență pentru distrugerea funcțională a echipamentelor electronice ale dronelor.

Așadar, se poate aprecia că, în Federația Rusă, sunt în curs de dezvoltare, producere și livrare la trupe mai multe mijloace de luptă împotriva dronelor. Acestea se vor adăuga echipamentelor actuale de război electronic, rachete și artilerie cu rază scurtă de acțiune, destinate să contracareze “explozia” întrebuințării de drone de cercetare și atac în războaiele regionale moderne.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s