În anul 2021, fregata rusă Amiral Gorshkov va efectua o lansare în salvă a mai multor rachete hipersonice Zircon

1

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 04.01.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până la sfîrșitul anului 2021, fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord va efectua, pentru prima dată, lansarea unei salve formate din mai multe rachete hipersonice Zircon.

După cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, în anul 2020, fregata Amiral Gorshkov, a efectuat trei lansări de rachete Zircon: două asupra unor ținte navale și una asupra unei ținte terestre. La toate aceste trageri a fost lansată câte o singură rachetă Zircon.

“Potrivit planurilor testelor de stat ale complexului de rachete, până la sfârșitul anului 2021, fregata Amiral Gorshkov va efectua prima lansare în salvă a câtorva rachete hipersonice Zircon. Rachetele vor fi lansate de la bordul navei la un interval de câteva secunde”, a declarat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, “lansarea în salvă trebuie să asigure nu numai testarea rachetei, ci și verificarea posibilităților complexului de conducere a armamentelor navei, în timpul îndepliniirii de misiuni privind efectuarea de atacuri masive cu rachete, simultan, asupra unor ținte navale și terestre”.

Lansarea va fi efectuată într-un mediu de contramăsuri radioelectronice puternice. După cum a declarat sursa agenției de presă RIA Novosti, racheta hipersonică Zircon dispune de un sistem de autodirijare, unic prin caracteristicile sale, imun la zgomot, ale cărui caracteristici trebuie să fie confirmate în timpul testelor.

Zircon este prima rachetă de croazieră hipersonică din lume capabilă de un zbor aerodinamic pe termen lung, cu manevrare în straturile dense ale atmosferei, folosind propulsia proprie a motorului, pe tot traiectul de zbor. Aceasta atinge o viteză de aproximativ nouă Mach și are o bătaie de până la 1.000 de kilometri. Complexul poate distruge atât ținte navale, cât și ținte terestre cu aceeași eficiență.

Livrările din producția de serie a rachetelor hipersonice Zircon pentru Forțele Navale ale Federației Ruse ar trebui să înceapă în anul 2022.

Fregata Amiral Gorshkov este prima fregată a Proiectului 22350. Dotarea de bază a acesteia include 16 instalații de lansare verticale pentru rachete de croazieră, care pot întrebuința rachete de tip Kalibr, Onyks sau Zircon.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s