Două submarine nucleare ale Flotei ruse de Nord, aflate în curs de modernizare, vor fi dotate cu rachete de croazieră Kalibr

1

Submarinul nuclear modernizat Leopard, Proiect 972, care a fost lansat la apă la Severodvinsk, la sfârșitul lunii decembrie 2020, va reveni în compunerea Diviziei 24 Submarine a Flotei ruse de Nord în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Pe submarin a fost finalizată etapa de reparare a șarpantei și în prezent se încheie modernizarea deja pe apă. După terminarea tuturor lucrărilor, acesta va trece printr-un ciclu de teste, iar în a doua jumătate a anului 2021 va reveni la Flota de Nord.

“Pe 25 decembrie 2020, submarinul nuclear Leopard a fost scos din atelierul Centrului de Reparații Navale Zvezdochka. După finalizarea lucrărilor la debarcaderul întreprinderii, acesta va merge la teste, care pot dura până la șase luni, iar în a doua jumătate a anului 2021 submarinul va fi transferat flotei”, a declarat recent pentru agenția de presă Tass o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial.

Până în acest moment, pe submarin a fost efectuată înlocuirea echipamentelor electronice, a sistemelor de conducere, comunicații, navigație și hidroacustice. Submarinul a primit arme noi (rachete de croazieră Kalibr), iar amprenta acustică a fost, de asemenea, redusă.

Al doilea submarin Proiect 971 din clasa Shciuka-B care va reveni în compunerea Flotei de Nord va fi submarinul Volk, aflat, de asemenea, în reparații și modernizare la Zvezdochka. Predarea submarinului este planificată pentru anul 2023.

“Submarinul nuclear Volk va reveni în compunerea Forțelor Navale în anul 2023, după ce va primi noi capabilități de atac, legate de întrebuințarea rachetelor de croazieră Kalibr”, a declarat sursa agenției.

Submarinul a ajuns la Zvezdochka în luna august 2014 și de atunci se află în așteptarea reparațiilor. Planurile de modernizare a submarinului nuclear Volk nu au fost dezvăluite, dar, cel mai probabil, lucrările la acesta vor fi similare cu cele efectuate pe submarinul nuclear Leopard.

Submarinele nucleare multirol Volk și Leopard aparțin Diviziei 24 Submarine a Flotei de Nord. În afară de acestea, divizia mai include submarinele Tigr, Vepr, Pantera și Ghepard.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s