Nava de patrulare Pavel Derzhavin a Flotei ruse din Marea Neagră a desfășurat primele exerciții pe mare

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 12.01.2021, echipajul noii nave de patrulare Pavel Derzhavin a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat un exercițiu de instalare a unui câmp de mine, într-un poligon maritim.  

În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul navei Proiect 22160 a îndeplinit misiuni de plantare a minelor marine de instrucție în acvatoriul Mării Negre, pe direcțiile posibile de acțiune ale adversarului convențional, în apropierea litoralului Ținutului Krasnodar.

Echipajul navei de patrulare Pavel Derzhavin a îndeplinit normativele stabilite pentru minarea șenalului maritim, după care, dragorul Zhelezniakhov a desfășurat activități de creare a unor culoare prin zona minată, în diverse moduri.

Nava de patrulare Pavel Derzhavin a fost introdusă în dotarea FRMN, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, după finalizalizarea testelor de stat.

Pe navele Proiect 22160 a fost implementată, pentru prima dată în cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse, concepția modulară a armamentelor maritime. Navele de acest tip sunt destinate pentru paza și apărarea zonei economice exclusive. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, nava de patrulare Pavel Derzhavin a îndeplinit misiuni speciale de tip K-2, respectiv activități individuale ale navei pe mare.

Aceasta aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

În dotarea brigăzii se află trei nave Proiect 22160, respectiv Vasili Bykov, Dmitri Rogachev și Pavel Derzhavin, livrate în 2018, 2019 și 2020. În continuare, alte trei nave vor fi introduse în dotarea brigăzii, într-un ritm de o navă pe an: Serghei Kotov în 2021, Viktor Veliky în 2022 și Nikolay Sipyagin în 2023.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s